Hoppa till sidans innehåll

Rödön runt


Rödön runt 2016

Seglades lördagen den 13 augusti
Arrangör: Söråkers Båtsällskap

Bana Rödön runt 2016

Flera båtar hade samlats kvällen före i hopp om en mysig grillkväll. Tråkigt nog öste regnet ner och endast några få härdade ut runt grillplatsen, dock full av förväntan inför morgondagens kappsegling.

Starten skedde inne i Åkeröviken, eller rättare sagt en bit ut, då startlinjen flyttades ut pga lä längst in i viken. Det hade blåst en del kvällen innan, så det gick bra med motsjö så snart båtarna tog sig ut på öppnare vatten. Så länge båtarna befann sig på fjärden fanns tillräckligt med vind, men så snart banan gick in runt Rödön blev det markant svårare att hålla fart i "skutorna". Att vinden också avtog ju längre dagen gick gjorde inte tävlingen lättare för de som låg sist. Två båtar blev kvar bakom Rödön i två timmar innan de fick inse att enda chansen att komma över mållinjen var att starta motorn.

Efter målgång bjöds det på ärtsoppa och något värmande. Två av kappseglarna ur vinnarlaget bjussade också på ett graciöst hopp ner i det svala sensommarvattnet, med prisbucklan ännu kvar i näven... vi kan säga att badet inte var helt frivilligt utan någon intern uppgörelse som förstås både förskräckte och roade oss andra.

Resultat Rödön runt 2016

Uppdaterad: 03 JAN 2017 18:31 Skribent: Anna-Lena Nilsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Mellannorrlands Seglarförbund
Daniel Solberg, Kummelgatan 7
853 57 Sundsvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Annons