Hoppa till sidans innehåll

Klampenköret 2016


Klampenköret 2016, Arrangör: SNBK/Sundsvall Njurunda Båtklubb

Finska flaggen, X
Signalflagga X i startbåten, då är det någon som tjuvstartat och får göra om.

Årets tävling bestod av en tight distansbana där vissa avsnitt seglades fram och tillbaka flera gånger. Upplägget var lite nytänkandet för att hålla ihop SRS-fältet som eljest kan bli ganska utspritt när både stora snabba båtar och små långsamma deltar i samma kappsegling. Vinden var relativt svag och det förekom en del vindhål i början av första seglingen som satte nerverna på prov i väntan på att komma igenom och nå krusningarna på vattnet längre fram. Team Tant Raffa var först tillbaka efter första distansseglingen och kunde beskåda övrigas målgång innan det var dags för nästa tävlingsmoment, bankappseglingarna.

Den korta bankappen bestod av en kryss-länsbana som seglades två varv och därefter omstart och en ny chans med två nya varv. Detta var riktigt roligt och gastarna hade fullt upp att trassla med segel och ge varandra adrenalinfyllda goda råd inför rundningarna. Att Ljungan tryckte på med sitt strömmande vatten gjorde det än klurigare att åstadkomma den optimala vägen genom vattnet. Platsen för seglingen är relativt smal, så det blev kanske inte en helt optimal rät startlinje enligt regelboken, men vi hade en väldigt rolig och spännande kappsegling.

Efter målgång bjöds det på after-sail. För de som ville stanna bjöds det på allmän dans och grillparty i och runt klubbstugan. Den här gången hade vi tur med vädret också!

Prispallen Klampen 2016
Vinnarna blev Team Skumpan i sin Express, på andra plats Team Tant Raffa i X102 och trea Hydran Orange Dynamite.

Resultat Klampenköret 2016.pdf

Uppdaterad: 03 JAN 2017 18:32 Skribent: Anna-Lena Nilsson

Postadress:
Mellannorrlands Seglarförbund
Daniel Solberg, Kummelgatan 7
853 57 Sundsvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Annons