Hoppa till sidans innehåll

Gubben race 2016Gubben race 2016
- sista delseglingen i Guldkusten Cup detta år.

 

Sjökort Gubben RaceLördagem den 3/9 gick Alnö båtklubbs traditionella kappsegling Gubben Race. Tävlingen ingår i MellanNorrlands SegelFörbunds Guldkusten Cup. Banan var ca 18 distansminuter med start och mål vid Alnö Båtklubb i Alvik och rundning av Gubbens fyr. Dagen bjöd på lugnt väder och det gick långsamt att ta sig ut ur Alnösundet.De större båtarna rundade förstås Gubbens fyr redan efter någon timma, därefter var fältet med de mindre seglarna relativt samlade.

Vid fyren väntade vår seglekamrat Morgan som klockade rundningstiden för alla deltagarna. Detta skulle visa sig bli extra uppskattat eftersom oturen med vädret drabbade de långsammare båtarna när de precis hade tagit sig in på upploppet i Alnösundet. De hotande regnmolnen samlade sig till attack och vinden dog totalt. Det fanns inget annat att göra än att paddla, om man inte var utrustad med en motor förstås.

Det blev en trist avslutning med endast 3 båtar av 14 i mål. Vi får hoppas på andra väderförhållanden eller en kortning av banan nästa gång. För de genomblöta och modfällda DNF:arna (did not finish) var det tacksamt att bli bjuden på ärtsoppa, pusch och goda ostfrallor i Alnö Båtklubbs nyrenoverade klubbstuga.

Resultat Gubben Race 2016

 

Uppdaterad: 03 JAN 2017 18:38 Skribent: Anna-Lena Nilsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Mellannorrlands Seglarförbund
Daniel Solberg, Kummelgatan 7
853 57 Sundsvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Annons