Hoppa till sidans innehåll

Deltävling Tjuvholm 09Redan i starten blev kampen hård mellan båtarna inom topp-fem. FöKrst i bild Ullas pojkar följd av Tant Raffa. Längst till höger Pinge Södergren.

Ja, så var då seglingssäsongen igång igen. Idag, söndag, seglades Tjuvholmen runt med tio startande båtar. Gädjande var att vi kunde se ett par helt nya farkoster på banan. "Stoffe" Harmark med sin A-catta får nog se fram emot ett hårt jobb för att segla upp till LYS-talet på hela 1,78. I dagens seglingar var han helt chanslös trots att han var först i mål med en marginal på 10 minuter. Men tyvärr sist i totallistan.
Den andra nykomlingen var Ove Englund från Ortvikens Båtklubb, i en Eloge 29, gjorde en helt godkänd första start i GKC med en åttonde placering. Här kommer det att häda mer under sommarens seglingar. Se upp med 102!
Annars var det gamla kända ansikten som kom till start. Arto Westberg och Tomas Hammarström i sina X-båtar, Björn Karjel och Tomas Sundholm i sina Neppare - Pinge, Henrik, Zakarias och Arne i sina olika standardbåtar kom alla till årets första start.
På bilden ovan kan ett vant öga se att solen skiner, en vind på cirka 6 m/s och riktningen är från sydost. Vilka seglar bäst då? Jo, de flesta - men bäst seglade, som nästan alltid, Björn Karjel i sin Neppe "Belle Amie". Björn var tätt följd av Team Tant Raffa som seglade den drygt timslånga banan endast 1 minut och 26 sekunder långsammare. Trea blev Team Södergren ytterligare 26 sekunder efter. Fyra Tomas Sundholm i Neppe och Team Ullas pojkar kom femma. De fem första båtarna kom i mål inom 3 minuter och 46 sekunder. Verkligen tätt - vilket bådar spänning inför kommande seglingar!
Övriga placeringar -6. Henrik Viberg -7. Arne Kappinen -8. Ove Englund -9. Zakarias Challis -10. Kristoffer Harmark

Nästa segling är Alnön runt kommande helg - anmäl er dit!

Uppdaterad: 03 JAN 2017 21:12 Skribent: Frank Arnoldsson

Postadress:
Mellannorrlands Seglarförbund
Daniel Solberg, Kummelgatan 7
853 57 Sundsvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Annons