Hoppa till sidans innehåll

Deltävling Tjuvholmen runt 08


Team Ullas pojkar
Arto Westberg och hans bestättning, Team Ullas Pojkar, segrade i
Tjuvholmen runt. Bilden är från prisutdelning efter Alnö runt 2007.                  

Nu är GKC säsongen i gång!
Söndagen den 8e juni började kappseglingsäsongen i Sundsvallsdistriktet med Tjuvholmen runt där en liten men tapper skara med idel "veteraner", förutom Katarina Nyström i sin Smaragd, som kom till start.
Dagen inleddes med mycket varierande vindar inne i hamnbassängen - och VARMT.

Fin vind med viktiga vägval
Sex minuter före start kom, som på beställning, en stadig sjöbris på cirka 3-5 m/s vilket gjorde att det blev en ganska snabb och rättvis segling. Årets bana var förlängd med 3 distanser med rundning av prickarna vid Fäbodgrund och Kaptensudden. Det första benet ut till Fäbodgrund blev en ganska avgörande kryss där vägvalet avgjorde - hålla upp mot Vindskärsvarv eller gneta på utmed Heffnerssidan. Efter rundningen av Fäbodgrund fick man en ganska brant slör med spinnacker för styrbords halsar. Vid Kaptensudden kunde man efter gippen inte fortsätta att bära spinnacker - det blev en halvindsbog upp mot Ortviken och sedan spinnacker in mot hamnen och rundningen av en boj inne i hamnbassängen innan en kort kryss i mål. Alltså en kort utslagsgivande bana med med många manövrar och taktiska val.

Snabb målgång!
Första båt i mål var "Team Ullas pojkar" redan efter en timmes och åtta minuters segling. Inom nästa kvart var alla båtar i mål.
Segrade blev just  "Team Ullas pojkar" med Arto Westberg som skipper - "Team Tant Raffa" och Tomas Hammarström på andra plats. "Team Safira" gjorde nypremiär i Peter Norbergs nya Dehler 34 och tog tredje platsen - slagna endast med 2,5 sekunder i beräknad tid.

GKC-handikapp
Nästa segling är "Alnön runt" kommande lördag! Katarina Nyström - Smaragd, leder GKC-sammandraget inför  lördagen. Hennes GKC-handikapp på -12, vilket alla inte så erfarna kappseglare får inför säsongen gör att hon får segla med ledarflaggen - åtminstone för en vecka. Hoppas vi ses i Vindhem på lördag!

Resultat Tjuvholmen 2008

Gonzo
Gonzo gör ett extra varv vid starten efter att
ha hamnat utanför linjen. Se fler bilder här!

Uppdaterad: 29 NOV 2016 18:52 Skribent: Anna-Lena Nilsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Mellannorrlands Seglarförbund
Daniel Solberg, Kummelgatan 7
853 57 Sundsvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Annons