Hoppa till sidans innehåll

Alnön runt - en klassisk kappsegling för alla


Seglas lördagen den 18 Juni 2022
Arrangör: Sundsvalls Segelsällskap.

Alnön runt kappsegling

Alnön Runt är en av de äldsta och mest anrika kappseglingarna i distriktet.
Ingen vet egentligen hur länge man kappseglat runt Alnön, säkerligen har man gjort det i någon form ända sen segelsällskapet bildades 1877.
...Kappseglingen brukar alltid gå av stapeln lördagen före midsommar och har för många blivit starten på seglingssäsongen här i Sundsvall. Alnön Runt hade under 70- och 80-talet som mest runt 100 båtar som tävlade om att vara snabbast runt vår gamla vulkanö. Under senare år har vi lyckats locka 25-30 deltagare vilket gör tävlingen till distriktets största efter Ulvöregattan.

Banbeskrivning Alno

 

Målsättningen med Alnön Runt är att det ska vara en segling för alla med en festlig familjär inramning. Seglingen ska vara en chans för nybörjare, familje-seglare att prova sin båt och seglingskunskaper tillsammans med andra mer erfarna seglare. Således är tävlingen öppen dels för båtar som vill segla utan undanvindssegel samt att båtar med tvåmansbesättning är välkomna att tävla med SRSs, dvs det särskilda SRS tal som finns för shorthandedkappsegling. Båtar som saknar giltigt SRS tal är välkomna att delta i vår Tur klass som startar separat för vilka enbart seglad tid redovisas.

Alnön Runt är en kappsegling där vi seglar enligt handikappsystemet SRS (f.d. LYS). Starten är uppdelad i två klasser, Stora & Lilla SRS, med separata starter där starttiderna är separerade så att Lilla SRS startar först med ungefär lika stort försprång som man är tänkta att gå imål efter för att ge så mycket tid som möjligt gemensamt ute på banan.

Banan som går runt Alnön med start och mål i Vindhem är ca 25 nm och tar normalt ca 4-5 timmar att segla. Om vindförhållanderna är dåliga så har vi möjlighet att korta av banan och flytta

 

Sundsvalls Segelsällskap önskar alla seglare välkomna !

 Länk till SailArena där du kan se tävlingsinformation, deltagarlista och resultat

Uppdaterad: 12 MAJ 2018 10:51 Skribent: Anna-Lena Nilsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Mellannorrlands Seglarförbund
Daniel Solberg, Kummelgatan 7
853 57 Sundsvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Annons