Hoppa till sidans innehåll

Stadgar


Stadgar för Guldkusten Cup

Deltagare och handikappsystem
Seriekappseglingen Guldkusten Cup är öppen för kölbåtar enligt handikapp Svenskt Respit System (SRS). Båt som anmäls till serien ska antingen finnas med i SRS-tabellen eller ha ansökt om och erhållit ett för säsongen godkänt mätbrev (finnas med i mätbrevstabellen).
Skeppare på respektive båt skall vara medlem i båtklubb/förening, som är ansluten till Svenska Seglarförbundet.

Båtbyte under säsongen
Ordinarie besättning får utbytas mellan deltävlingarna. Båtens (ej skepparens) placering gäller som poänggrundande för varje deltävling.
Om tävlingsdeltagare köper ny båt under säsongen får resultaten föras över till den nya båten under förutsättning att endast den nya båten används i fortsättningen.
Om tävlingsdeltagares båt genom skada ej kan seglas i någon deltävling får lånebåt av valfri modell användas och resultaten för bägge båtarna läggas till grund för tävlingsdeltagarens poängsumma.
Om tävlingsdeltagare under en säsong har tillgång till flera båtar (egna o/e inlånade) och (utan samband med nybåtsköp eller båtskada) väljer att alternera mellan dessa i olika deltävlingar, räknas resultaten för dessa båtar var för sig.

Båtar med mätbrev
Under pågående säsong måste en båt som genomför teknisk förändring som påverkar SRS-talet, skaffa ett nytt mätbrev. Seglarföbundet Mätbrevsbåt skall inför varje säsong förnya sitt mätbrev hos Svenska Seglarförbundet och finnas publicerad i SSF:s förteckning över godkända mätbrev för att tillåtas starta. Mätbrevskopia skall mailas till respektive delseglingsarrangör senast i samband med anmälan. Om inget mätbrev har mailats in skall det kunna uppvisas för delseglingsarrangören senast vid ankomstanmälan. Delseglingsarrangören avgör om något skäl kan finnas för att tillåta senare inlämning. Men att skepparen har underlåtit att förnya sitt mätbrev i tillräckligt god tid är inte ett godtagbart skäl.
Om någon skeppare är osäker på mätbrevshanteringen kan GKC-Kommittén ge råd eller hjälpa till vid mätbrevsansökan.

Poängberäkning
Poängberäkning sker enligt Appendix A (sid 59-62) i Kappseglingsreglerna. I GKC-serien ingår dessa deltävlingar: Klass SRS avgörs i sju delseglingar: Efter 1 genomförd deltävling räknas 1, efter 2 räknas 2, efter 3 räknas 2, efter 4 räknas 3, efter 5 räknas 4, efter 6 räknas 4 och efter 7 räknas 5. OSV.
Varje båt erhåller poäng (enligt lågpoängsystemet) lika med dess placering, enligt resultatlista från respektive deltävling. Om en delseglingsarrangör tillämpar skilda starttider för olika regattaklasser måste tider tas för samtliga båtar och en sammanlagd resultatlista kunna räknas fram för att den ska kunna användas i GKC-serien. Övriga båtar i GKC-serien erhåller poäng enligt följande:
Båtar, som har kommit till startområdet men ej gått i mål, erhåller poäng för en placering som är en mer än det antal båtar, som har kommit till startområdet. Det gäller följande:
DNF = Gick inte i mål (Did Not Finish).
DNS = Startade inte (Did Not Start).
DSQ = Diskvalificerad (Disqualified).
OCS = Startade inte (On Course Side/var på bansidan av startlinjen vid startsignalen).
Båtar, som ej har kommit till startområdet, erhåller poäng för en placering som är en mer än det antal båtar, som har anmälts till GKC-serien. Det gäller följande:
DNC = Startade inte (Did Not Come).
Om två eller flera båtar får samma totalpoäng, skall båten eller båtarna med de flesta förstaplaceringarna placeras före och, om de ändå är lika, de flesta andraplaceringarna och så vidare vid behov i de seglingar som räknas i totalplaceringen. Har båtarna fortfarande samma poäng är resultatet i den sista deltävlingen avgörande.

Seglingsföreskrifter
För deltävlingarna gäller respektive arrangörs seglingsföreskrifter.

Priser
Varje delseglingsarrangör ansvarar för delseglingens prisutdelning.

Efter säsongens slut erhåller totalsegraren en inteckning i vandringspriset "Guldkusten Cup pokalen". Minnesplaketter i guld, silver och brons utdelas till besättningarna med placeringarna 1 – 3 i den totala resultatlistan.
Resultatlistor
Efter varje deltävling publiceras regattans resultat och GKC-totalresultat på Guldkusten Cups hemsida.

Uppdaterad: 12 MAJ 2018 10:29 Skribent: Anna-Lena Nilsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Mellannorrlands Seglarförbund
Daniel Solberg, Kummelgatan 7
853 57 Sundsvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Annons